Geef uw houten vloer het beste onderhoud met onze kant en klare DoeHetZelf Pakketten of laat het professioneel door ons doen.

APOERA heeft de juiste en beste onderhoudsproducten voor uw houten vloer. U kunt uw vloer zelf gaan onderhouden of een onderhoudsprogramma op maat met ons samenstellen. Zo is uw vloer altijd op z’n mooist en in top conditie!

  • Houten vloer opfrissen
  • Houten vloer diep reinigen
  • Houten vloer schuren
  • Houten vloer oliën of polishen(lak)

Bespaar geld en ga zelf aan de slag met ons Doe Het Zelf Pakket. APOERA adviseert en levert de beste onderhoudsmiddelen voor alle houten vloeren.

Laat uw vloer onderhouden

Apoera kan uw vloer onderhouden.

Zelf uw vloer onderhouden

Inclusief onze praktische tips volledig in video.

Meer over wanneer je onderhoud zou moeten plegen aan je houten vloer

Eerste onderhoud

Laten uitharden 

Na het leggen en oliën van de vloer moet deze minimaal 3-4 weken uitharden. De vloer is in de olie of lak gezet. U dient te voorkomen dat de vloer vochtig of nat wordt. Absoluut niet dweilen in deze periode, alleen stofzuigen is al goed. U kunt daarna dweilen met een goed uitgewrongen dweil en met de juiste parketreiniger.

Dagelijks onderhoud

Preventief onderhoud voorkomt schade aan uw vloer.

Dagelijks stofzuigen, vegen en indien nodig licht dweilen. Overvloedig watergebruik zorgt dat vocht via de aansluitingen en kieren onder en in het hout komt. Kies voor de juiste parketreiniger voor uw vloer, afhankelijk van de afwerking (lak, was of olie). Apoera adviseert u graag.

Jaarlijks onderhoud

Jaarlijkse Onderhoud. Noem het de APK

Parketvloeren moeten 1-2 keer per jaar worden behandeld met onderhoudsolie, was of polish, afhankelijk van de leefomstandigheden. De vloer wordt eerst intensief gereinigd voordat een passend beschermlaag kan worden gebruikt. Zo voorkomen we dat opgenomen vuil en vetvlekken in de vloer alsnog blijven zitten.

Groot onderhoud (schuren)

Als reinigen niet voldoende is

Zitten er krassen en slijtplekken goed zichtbaar in de vloer? Dan mogen we spreken van achterstallig onderhoud. Gelukkig is er een oplossing. U kunt u overwegen om de vloer te laten opschuren. Vervolgens deze te voorzien van een nieuwe lak- of olielaag. Apoera helpt u graag.

vloer-onderhoud-apoera