Onderhoudt uw houten vloer voor het beste resultaat en een langere levensduur

APOERA houtproducten heeft de juiste onderhoudsproducten voor uw houten vloer. U kunt uw vloer zelf onderhouden of een  onderhoudsprogramma op maat met ons afsluiten. Zo is uw vloer altijd op z’n mooist en in de beste conditie.

  • Houten vloer reinigen
  • Houten vloer schuren
  • Houten vloer oliën of polish aanbrengen

Wilt u liever zelf aan de slag? APOERA houtproducten adviseert en verkoopt alle onderhoudsmiddelen voor houten vloeren.

De natuurlijke werking

Echt hout werkt. Waardoor komt dit?

Een parketvloer heeft de minste werking wanneer de relatieve luchtvochtigheid van de ruimte tussen de 50–60 % is. U kunt dit reguleren met luchtbevochtigers en eventueel luchtontvochtigers.

vloer-onderhoud-apoera

Eerste onderhoud

Laten uitharden 

Na het leggen van de vloer moet deze minimaal 3-4 weken uitharden. De vloer is vaak in de lak of olie gezet. U dient te voorkomen dat de vloer vochtig wordt. Absoluut ook niet dweilen, alleen stofzuigen. U kunt na 4 weken beginnen met een goed uitgewrongen dweil.

Dagelijks onderhoud

Goed onderhoud voorkomt schade.

Uw vloer dagelijks vegen, stofzuigen en indien nodig licht dweilen. Overvloedig watergebruik zorgt dat vocht via de aansluitingen van de delen onder het hout komt. Kies voor de juiste parketreiniger voor uw vloer. Afhankelijk van de afwerking (lak, was of olie). Apoera adviseert u graag.

Jaarlijks onderhoud

Noem het de APK

Parketvloeren moeten 1-2 keer per jaar worden behandeld met onderhoudsolie, was of polish. De vloer wordt eerst intensief gereinigd, voordat een passend onderhoudsmiddel kan worden gebruikt. Zo voorkomen we opgenomen vuil  en vetten in de vloer alsnog blijven zitten.

Groot onderhoud (schuren)

Als reinigen niet voldoende is

Zitten er krassen en slijtplekken goed zichtbaar in de vloer? Dan mogen we spreken van achterstallig onderhoud. Gelukkig is er een oplossing. U kunt u overwegen om de vloer te laten opschuren. Vervolgens deze te voorzien van een nieuwe lak- of olielaag. Apoera helpt u graag.

Menu